Варненската окръжна прокуратура разследва рекет с участие на общински служители. В

...
Варненската окръжна прокуратура разследва рекет с участие на общински служители. В
Коментари Харесай

Варненски общинари бяха погнати заради рекет

Варненската окръжна прокуратура проверява рекет с участие на общински чиновници. " В ареста с мярка за неотклонение са трима от привлечените към наказателна отговорност общо шестима участници в схемата за изнудване ", заяви през днешния ден обвинителната институция. В късния следобяд бе доказано задържането на главния инспектор в отдел „ Строителен надзор “ в община Варна Добри Добрев (Добри Д. в формалното съобщение), задържан по случая още преди три седмици.  Зад решетките са още Жечо Ж. и Илия Ст., които не са общинари. С парична гаранция от 5000 лева е и Момчил Б. Според вестник " Дневник " Жечо е наследник на Венелин Жечев, основен проектант на Варна в ерата на Кирил Йорданов; Момчил пък бил наследник на Йордан Биков, инспектор " Екология " в този момент в администрацията на варненския регион " Приморски ".

На мушката на прокуратурата са още Иван Л. и Атанас А. Първият е Иван Луканов, началник на отдел " Строителен надзор " в общината, за който обвиняването изиска домакински арест. Вторият  - известният предприемач Атанас Атанасов - Кеби, за който прокурорите желаеха задържане под стража. Съдът обаче остави двамата на независимост. Обвинението посочи, че длъжностните лица от общината са разследвани за съучастничество.

Самото изнудване прокуратурата разказа по този начин: Мъж имал неподвижен парцел в местността Ален мак, а групата му желала 15 000 лева да не го събори. Срещу градежа била импортирана тъжба - дело била на нает от против 100 лева човек от Момчил. След даването на 15 000 лева жалбата щяла да бъде изтеглена. А три дни преди да бъде импортирана, по нея била осъществена инспекция от основния контрольор Добри Д. дружно с колежка. Потърпевшият подал сигнал за изнудването, а служители на реда и прокурори разкрили 10 000 лева в Момчил, дадени от изнудвания. Всичко това се случило през юли.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР